最新醫評

劉偉一醫生 Dr. Lau Wai Yat, Laurence 男 。 牙科 。 灣仔 。私人執業    1 0
whhm
共1篇醫評
求診日期: 2019-04-17
費用($): $350
疾病/求診原因:
洗牙
手勢很好
評論日期 : 2019-04-17

醫生手勢很好,第一次洗完牙是不覺得痠軟和流很多牙血,感覺十分良好\r\n而且價錢很合理,姑娘亦很細心有耐性地教我如何去診所

周嘉儀醫生 Dr. Chau, Ka Yee 女 。 註冊中醫 (針灸) 。 尖沙咀 。私人執業    1 0
Vivi
共1篇醫評
求診日期: 2019-02-26
費用($): $500
費用附註:
針灸 經筋手法治療
疾病/求診原因:
腰痛
經筋拉筋
評論日期 : 2019-04-16

周教授很nice,有耐性的醫師,拆解病情,細心講解,從病人角度出發,非常有醫德。原來針灸及經筋手法治療是這樣輕柔及無痛又有效果,好神奇呀!

陳耀榮醫生 Dr. CHAN YIU WING 男 。 普通科 。 葵涌 。私人執業    1 0
Cheung Mi
共1篇醫評
求診日期: 2019-02-19
費用($): $300
費用附註:
三日藥
疾病/求診原因:
濕疹
睇一次皮膚好了
評論日期 : 2019-04-15

濕疹睇了兩個醫生也未醫好,睇完陳醫生便好番。值得一提,醫生好細心,還會親自開門送我出去!

郭玉麗醫生 Dr. Kwok Yuk Lai Isabel 女 。 普通科 。 荃灣 。私人執業    6 0
freelyflying
共1篇醫評
求診日期: 2019-04-11
費用($): $120
費用附註:
三日藥
疾病/求診原因:
感冒
醫生細心
評論日期 : 2019-04-14

曾經睇極醫生一直無效果,最後搵到郭醫生,睇完真係有好轉。之前每次唔舒服都會睇郭醫生,佢好細心,會講番你知咩病,會開咩藥,注意事項,會肯花時間同病人講解,係難得既好醫生。

吳潞樺醫生 Dr. Ng Lo Wah, Lucina 女 。 脊醫(脊骨神經科) 。 北角 。私人執業    1 9
jenny
共1篇醫評
求診日期: 2019-04-02
費用($): $800
疾病/求診原因:
坐骨神經痛
脊醫幫我解決了坐骨神經痛的問題
評論日期 : 2019-04-11

坐骨神經痛,由左邊patpat到小腿都扯住痛,坐坐下仲會覺得痺,痛到我坐又唔係企又唔係。同事睇過脊醫都叫我試下,佢話係由屋企人介紹佢睇。吳醫生好好,了解了我的情況後再幫我做檢查,亦好詳細咁解釋,吳醫生幫我做了手法治療,我覺得無咁扯住痛,之後再keep住做治療矯正,情況真係好左好多。之前返工時坐得多真係痛得好辛苦,真係多謝吳醫生幫我解決了坐骨神經痛的問題。

屈綺文醫生 Dr. Wat Yee Mun, Mildred 女 。 皮膚及性病科 。 旺角 。私人執業    5 1
Dan
共1篇醫評
求診日期: 2019-04-10
費用($): $700
費用附註:
診金, 未包手術費
疾病/求診原因:
極多疣
有耐性細心價錢公道和手術好的醫生
評論日期 : 2019-04-10

我身上有極多疣,看個兩個皮膚科醫生,第一個醫生在中環是很犀利差勁,而且痛到如酷刑般受不了,所以我上網找第二個,就是找到了屈醫生。

屈醫生很有耐性和細心檢查身上的疣,很尊重病人,最緊要是清除疣的手術基本上不痛或合理的小痛,經過幾次激光清除,終於可以清走身上的疣,感謝屈醫生這段時間的治療和照額,直得讚賞。

馮啟賓醫生 Dr. Fung Kai Bun 男 。 耳鼻喉科 。 銅鑼灣 。私人執業    1 0
aliciang883
共1篇醫評
求診日期: 2019-04-09
費用($): $3200
疾病/求診原因:
Ear blockage
完全淨係識講錢
評論日期 : 2019-04-09

When I made the appointment, the nurse kept asking on the phone that if we know about the fees. The fees are totally unreasonable. Without knowing the problem, she kept on asking if I agreed to pay HKD 1,200 for consultation fee. Another HKD 1,000 for cleaning the ear, totally HKD 3,200 without any medicine being prescibed.
When I further confirmed the appointment, the nurse became mean again and kept asking if I know I need to pay and they only accepted CASH! The attitude is totally poor and only money-oriented.

張國民醫生 Dr. Cheung Kwok Man, Gordon 男 。 脊醫(脊骨神經科) 。 旺角 。私人執業    4 11
Amy
共1篇醫評
求診日期: 2018-04-01
費用($): $800
疾病/求診原因:
腰痠背痛
第一次睇脊醫, 整體感覺良好
評論日期 : 2019-04-09

返工成日都要坐好長時間,我知道我的坐姿亦不好,攪到腰痠背痛,有時坐得耐仲會有少少痺痛,初初諗住去做下按摩會舒服D,但按完過多日又再覺得痛。
公司同事試過睇脊醫所以介紹我去試試,呢次係我第一次睇脊醫,原來脊骨歪歪地,做過幾次治療之後覺得幾舒服,腰位覺得鬆左,張醫生診斷時好認真,比到我一個好專業的感覺,整體感覺良好!

傅錦峰醫生 Dr. Fu Kam Fung, Kenneth 男 。 泌尿外科 。 尖沙咀 。私人執業    6 0
sen.mml
共1篇醫評
求診日期: 2019-04-04
費用($): $680
疾病/求診原因:
前列腺不適
好醫生
評論日期 : 2019-04-08

上星期前列腺感不適,在此網站搜尋泌尿科醫生,見正評不少於是預約. 見傅醫生時,第一句是不好意思要你久等了,診症時相當仔細, 對我所問的問題都像老師一樣清楚回答解釋, 診症完成後傅醫生親自走到門前開門. 所謂見微知著,從細節可見醫生為人, 此外其護士都相當有禮. 真是一位好醫生!

屈綺文醫生 Dr. Wat Yee Mun, Mildred 女 。 皮膚及性病科 。 旺角 。私人執業    5 1
Miu
共1篇醫評
求診日期: 2019-03-25
費用($): $1300
疾病/求診原因:
暗瘡
有耐性的好醫生
評論日期 : 2019-04-07

上星期第一次去睇屈醫生,約左四點,準時到,見仲有幾個響我前面,後尾差唔多等左45分鐘就到我,一入到去,醫生係咁同我講唔好意思,話因為之前要做個臨時手術所以遲咗,不過其實我又覺得無咩嘢姐,平時我帶我阿媽去睇個腸科,次次都閒閒地等個幾兩個鐘添啦。
講真屈醫生同我睇症時真係好詳細,唔會話好趕咁,仲有問必答唔嫌煩,見我個樣有啲唔明仲即時上網搵啲圖再解釋我聽,啲藥點用又講埋,我覺得佢好細心,我會推介俾有需要既朋友

會員電郵  
會員電郵  
下次自動登入     忘記密碼