醫生資料

男 。 腸胃肝臟科 。 內科 。尖沙咀 。 私人執業    13 1
何佳鈿Ho Kai Tin
好評 13     0 負評
專科 専科類別 腸胃肝臟科    內科
專治疾病 胃潰瘍/胃酸倒流
腸易激綜合症
炎症性腸炎
脂肪肝
丙/乙型肝炎
醫療服務 胃鏡檢查
大腸鏡檢查及瘜肉切除
痔瘡結紮手術
逆行膽胰管鏡(ERCP)
內視鏡超聲波(EUS)
地址 地址 九龍尖沙咀 彌敦道132號 美麗華廣場A座 十七樓 1708-1710室
電話 診所電話 62380851(mobile/WhatsApps) / 23981133(clinic)
診症時間 診症時間 星期一至五 ︰ 0900-1300 ; 1430-1800;
星期六 ︰ 0900-1300 ;
星期日及公眾假期 ︰ 休息
專業資格 香港中文大學內外全科醫學士
英國卡迪夫大學實用皮膚科文憑
愛爾蘭皇家內外科醫學院兒科文憑
英國皇家內科醫學院院士
澳洲皇家全科醫學院院士
香港家庭醫學學院院士
香港內科醫學院院士
香港醫學專科學院院士(內科)
腸胃肝臟科專科醫生
使用醫院 香港浸信會醫院, 聖德肋撒醫院, 聖保祿醫院, 仁安醫院, 播道醫院
語言 中文   英文   普通話  
電郵 drhokaitin@gmail.com
其他資料 何佳鈿醫生網頁
按此放大地圖


提供緊急服務



醫評

共13篇醫評, 正顯示第 1 - 10 篇醫評

RS
共1篇醫評
求診日期: 2019-06-08
費用($): $18000
費用附註:
門診, 手術(醫生費)
疾病/求診原因:
胃痛腸痛
非常專業的好醫生
評論日期 : 2019-06-27

不知什麼原因, 每每飲食後有胃痛腸痛。持續了幾個月,終於鼓起勇氣去看何佳鈿醫生. 診症期間, 何醫生詳細聆聽我的狀況,非常專業的分析有機會發生這些情況的可能性。 最後他建議我做胃鏡腸鏡手術。

由於本人想盡快知道身體情況,何醫生在他非常繁忙的工作情況下,安排我一星期後在醫院做胃鏡腸鏡. 當天, 麻醉師預備替我打麻醉針, 何醫生一直在旁,我一向最怕打針,何醫生見我可能非常緊張,在旁一直叫我不用緊張,慢慢呼吸. 很快我已睡著了。

當我醒來時, 在休息期間,隱約聽倒何醫生對其他病人也是非常細心。何醫生其後拿著報告來到我床邊, 解釋剛照完腸胃的圖片。何醫生是非常友善,親切,非常專業。有一些醫生常常板起面孔,令病人卻步去問問題。

再一次多謝何佳鈿醫生!

Sophia
共1篇醫評
求診日期: 2018-12-22
費用($): $2000
疾病/求診原因:
經常便秘及肚痛
絕對值得推薦嘅醫生
評論日期 : 2019-01-12

我有胃痛和肚痛兼長期便秘,何醫生幫我做內窺鏡驗查胃和腸,發現有息肉並立即除掉。手勢好好,完全冇唔舒服的感覺。何醫生細心問我日常生活,我問咗好多問題,他都細心解釋給我聽,發現我個人很容易緊張,加上工作生活忙碌,引致大便困難。經過細心治療後,現在已經回復正常,終於擺脫肚好谷,去不到的日子了。 感激何醫生! 希望分享比其他病友。

Jasmine Chui
共1篇醫評
求診日期: 2018-11-09
費用($): $2000
疾病/求診原因:
胃鏡檢查
胃鏡檢查
評論日期 : 2018-11-21

本人被胃病纏繞多年, 朋友介紹下搵左何醫生為我做胃鏡檢查, 何醫生態度認真, 講解清楚, 而且收費合理 , 會繼續找何醫生跟進.

MonicaP
共1篇醫評
求診日期: 2018-11-01
費用($): $1200
疾病/求診原因:
腸易激綜合症
腸易激綜合症
評論日期 : 2018-11-12

由中學開始每次考試, interview定會肚痛同想去廁所,嚴重影響我考試表現,困擾多年,但我完全唔知原來係一種病,以為只係緊張肚痛。直到有朋友講可能係一種病同可以醫,於是我去睇腸胃科,好感恩而家遇到緊張嘅事唔會再成日去廁所。

Law
共1篇醫評
求診日期: 2018-11-06
費用($): $1500
費用附註:
諮詢費$1000, 藥$500
疾病/求診原因:
炎症性腸炎復發
潰瘍性結腸炎
評論日期 : 2018-11-07

多年前已確疹患上潰瘍性結腸炎,有一段時間平穩,過著平常人的日子,但久唔久又會無原因地復發,一復發勁肚痛,痛到好似比人中肚咁,要打止痛針先止到痛。每日都瀉十幾廿次,瀉到人都虛脫,連返工都怕忍唔住程車,一復發果陣個病好影響工作。唉,我都知呢個病無可能斷尾,只係能控制住,唔好比佢惡化。有次我去睇何醫生,佢好有耐性咁跟進我個情況,建議我每兩年照一次腸鏡,同我講有咩藥物治療(新藥和舊藥的不同效果),同我解釋避免食D咩(雖然呢個病係無飲食指南,個個人情況體質都唔同),唔會嫌我麻煩問長問短或者好擔心自己的病情,令我覺得醫生真係好關心病人,真係個好有醫德既醫生。後來,醫生幫我照腸鏡跟進腸發炎情況,好好手勢,完全無痛楚,我好似瞓左一覺咁就完左。之後,佢仲好仔細咁同我解釋報告,抽取左組織化驗,再用藥治療發炎的部分。成個睇醫生的過程,感覺都好好,始終疾病牽涉到腸,以前睇醫生感覺都會好尷尬,尤其是檢查或照腸鏡,我都係100萬個不情願。真係好好彩遇到一個咁有耐性,咁專業而且無架子的醫生!

Raymond Man
共1篇醫評
求診日期: 2018-10-05
費用($): $1200
疾病/求診原因:
胃酸倒流
胃酸倒流
評論日期 : 2018-10-18

由年頭開始成日覺得心口揦住,想嘔想嘔,尤其係瞓覺時。以為係人太攰連醫生都費事睇,如是者大半年,真係好辛苦。何醫生幫我檢查,原來患上胃酸倒流加幽門螺旋菌。醫生建議藥物治療外,要建立良好生活習慣。希望不要再復發。

Jesscia Tsan
共1篇醫評
求診日期: 2018-10-03
費用($): $1200
疾病/求診原因:
大便有血
大便有血
評論日期 : 2018-10-11

婆婆早前大便有血,全家都十分擔心,朋友介紹之下找何醫生,做了詳細檢查,原來是虛驚一場,不是癌症,鬆一口氣。何醫生解釋得十分詳細,令我很安心。

Iris
共1篇醫評
求診日期: 2018-09-11
費用($): $800
費用附註:
三日藥
疾病/求診原因:
腸胃炎
腸胃炎
評論日期 : 2018-10-06

醫生好細心咁問我病情,詳細交代我要注意飲食,開左幾日藥比我,好有效,以致我不會屙到虛脫。醫術高明,仁心仁術,好有醫德。

takashi625
共1篇醫評
求診日期: 2016-05-06
費用($): $1000
疾病/求診原因:
Gastritis/Acid Reflux
Finally cured
評論日期 : 2018-10-05

I have had a history of stomach problems since returning to Hong Kong. I was hospitalized several times due to excessive vomiting and dehydration and each time I was discharged with no proper diagnosis once my symptoms subsided.

In my opinion, Dr. Ho is a very professional and careful individual who goes beyond his basic responsibilities to connect and help the patient.

Whilst other Doctors I encountered were quick to dismiss my concerns and spoke with the tone of superiority, Dr. Ho was a careful listener and was willing to take the extra step to make sure I was comfortable during my time in the ward.

I had the good fortune of meeting Dr. Ho as my assigned MO when I was hospitalized for the 3rd time in 18 months and he was able to diagnose my issue straight away as a serious Gastric Infection and following a week of Anti-biotics I was discharged and havent been hospitalized since.

JWAT
共1篇醫評
求診日期: 2018-07-27
費用($): $1030
疾病/求診原因:
小兒便秘
仔仔4, 5 日冇大便
評論日期 : 2018-09-30

仔仔4-5 日冇大便又嗌肚痛, 已經試左好多方法, 又飲水又西生果都冇用, 小朋友又唔敢立亂食藥, 擔心到不得了. 何醫生有安慰我同仔仔, 詳細解釋, 又教仔仔要有好習慣 , 醫生講仔仔都聽得入耳D. 回家後終於成功排便.
其實仔仔一直有便秘問題, 如果再次發生會再睇何醫生, 希望可以長期改善.



會員電郵  
會員電郵  
下次自動登入     忘記密碼