醫生資料

女 。 牙科 。 荃灣 。 私人執業    6 0
陳思昕Chan Sze Yan, Yoki
好評 6     0 負評
專科 専科類別 牙科   
專治疾病 牙周病
牙齒敏感
蛀牙
牙瘡
牙痛
醫療服務 補牙
植牙
牙齒漂白
杜牙根
箍牙
地址 地址 香港荃灣眾安街68號荃灣千色匯1期20樓2010室
電話 診所電話 3956 9387 / 2561 0218
診症時間 診症時間 星期一 ︰ 10:00 - 19:00
星期二 ︰ 10:00 - 19:00
星期三 ︰ 10:00 - 19:00
星期四 ︰ 10:00 - 19:00
星期五 ︰ 10:00 - 19:00
星期六 ︰ 10:00 - 18:00
星期日 ︰ 10:00 - 18:00
公眾假期 ︰ 10:00 - 18:00
專業資格 香港大學牙醫學士(榮譽)
香港牙科醫學院牙科院員
澳紐皇家牙科醫學院院員(牙科全科)
語言 中文   英文   普通話  
電郵 drchandental@gmail.com
傳真號碼 3956 9375
其他資料 我們的牙科中心位處荃灣市中心,致力為居住於九龍及新界的居民提供國際化的中高端家庭牙科護理服務(family-centered dental services)。

我們的執業理念

我們致力成為荃灣及其他地區居民的專屬家庭牙醫,使患者在人生不同階段均能夠獲得切合自身需要的全面牙科護理解決方案(integrated dental solution)。

我們有能力提供多項牙科服務,同時按患者的個人需要制定全面的牙科問題解決方案,長遠改善患者的口腔健康,減少日後出現問題的機會。

應診信息

由於我們事先會為每一位求診者預留其專屬的會面時段,麻煩您事先來電預約求診時間,確保我們的國際醫療團隊有足夠的時間瞭解您的情況,制定最合適的治療方案。

應診時間

除了個別公眾假期外,我們星期一至星期日均全日開放提供牙科治療及護理服務。
星期一至五: 上午10時至下午7時
星期六、日及公眾假期: 上午10時至下午6時
午膳時間: 下午1時至2時

位置方便

由港鐵荃灣站或荃灣西站步行8分鐘迅即直達牙科中心。

我們的國際醫療團隊

我們的國際醫療團隊現包括大約10名專長於不同醫學領域的本地及海外牙科醫生,註冊牙齒衛生員及多名牙科助護,致力為患者提供以家庭為中心的牙科護理解決方案。

我們明白到每位患者的需求各有不同,而我們的醫生團隊成員亦各有專長,因此我們強調以團隊為核心為患者提供最切合所需的治療解決方案。

我們的首席顧問醫生

陳思昕牙科醫生(Dr. Yoki Chan)是牙科中心的首席顧問醫生,專責與患者一起制定治療解決方案,持續跟進患者的治療進展及監督牙科中心的整體醫療質素。

陳醫生同時在本地及海外具有牙科專業資格。陳醫生於香港大學取得牙醫學士榮譽學位,其後獲香港牙科醫學院以及澳洲及紐西蘭皇家牙科醫學院院員(牙科全科)頒授專業資格。

陳思昕牙科醫生的專業資格詳列如下:
香港大學牙醫學士
香港牙科醫學院牙科院員
澳紐皇家牙科醫學院院員(牙科全科)

緊急牙科治療

如果不幸遭遇牙痛又找不到相熟的牙醫處理,可嘗試於辦公時間內致電 3956 9387 或 2561 0218與我們的客戶服務主任聯繫,我們提供緊急牙科治療舒緩患者痛楚。


陳思昕牙科中心(荃灣)
Yoki Chan Dental (Tsuen Wan)
按此放大地圖


接受醫療券



醫評

共6篇醫評, 正顯示第 1 - 6 篇醫評

Kot Ming
共1篇醫評
求診日期: 2018-02-04
費用($): $3200
費用附註:
手術費,藥物
疾病/求診原因:
智慧齒阻生
星期日開的牙醫
評論日期 : 2018-02-16

上網搵咗好耐先搵到星期日有開的牙醫,聽到我痛到呀呀聲,把聲勁溫柔的姑娘幫我zip 位,我就即刻由北角撲入荃灣求救。估唔到女醫生三兩下手勢就搞掂,打咗麻醉針無想像中咁痛,不過睇開傷風感冒頂多三四舊水,睇完牙醫做個手術就知小巫見大巫了。

Wendy781
共1篇醫評
求診日期: 2017-08-10
費用($): $1500
疾病/求診原因:
補幾隻牙
好家庭醫生
評論日期 : 2017-08-20

看了陳醫生好幾年,是一位認真負責任,有醫德的醫生,不拖症,牙齒邊度有問題講得清清楚楚,由病人按自己需要選擇。我全家也是看陳醫生,完全信賴她的技術及建議。

David Ho
共1篇醫評
求診日期: 2017-04-21
費用($): $650
疾病/求診原因:
檢查清潔
荃灣好牙醫
評論日期 : 2017-04-22

本身想搵個住喺附近嘅牙醫洗牙,經鄰居介紹,搵左呢間診所,上到去似係新裝修過,環境及設備都幾新淨,參加左一個牙齒及預防計劃,有醫生檢查牙齒評估健康,又有洗牙專員清洗牙齒,都洗咗差不多有40分鐘,仲同我傾左好多生活上嘅習慣,知道自己的習慣會影響到牙齒的健康,食啲乜嘢亦都會有不同的影響。價錢比普通洗牙高一些,但性價比不錯,可以考慮。

Rain
共1篇醫評
求診日期: 2016-07-02
費用($): $6500
費用附註:
6500-8500 視乎嚴重程度
疾病/求診原因:
長期牙周病
個人認為幾好
評論日期 : 2016-08-08

本身是公務員有免費政府牙科福利,但每次都好難受,不但排期耐,而且每次睇都幾求其。有個同期極力介紹陳醫生俾我,由於有比較嚴重的牙周病,口氣大,經常流牙血,所以去咗睇。陳醫生唔係好似政府牙醫咁淨係識叫我番去注意清潔,擦乾淨啲牙,而係同我照大片,逐個位仔細檢查,制定一個為期幾個月的治療計劃。幾千蚊唔少嘢,但係可以救番幾隻牙,唔駛剝,我覺得計埋條數幾值得。至於醫生好唔好係好個人的感覺,大家自行判斷。

Joe
共1篇醫評
求診日期: 2016-05-06
費用($): $0
費用附註:
約$6000
疾病/求診原因:
剝智慧齒
剝智慧齒
評論日期 : 2016-05-21

之前經同事介紹去睇陳醫生,主要係剝左邊上面的智慧齒,係診所照完片後陳醫生話隻牙打橫訓左係度,好近神經線,建議搵專科醫生開刀做手術,而佢地有相熟手術醫生嚟診所做,叫我番去考慮下。

我自己係網上搵中環尖沙咀啲專科醫生打電話問價,發覺價錢比陳醫生報的多一半至一倍不等,而且起碼要排一至兩個月,於是決定搵番陳醫生做。手術嗰日有陳醫生同個手術醫生係度,唔記得姓乜,初頭以為要好耐,結果大概半個鐘就搞掂,之後覆診都係陳醫生負責。

成個安排其實幾好,係自己地頭做囇所有野,唔駛專程走出去市區做手術,事後跟進做足,價錢又平咗。其實都唔難明,中環啲鋪租咁貴,梗系收番貴啲啦,不過我又唔系好介意診所係唔係系啲高級商廈裏面,最緊要剝到隻牙、收費合理同唔駛等太耐。

dl
共1篇醫評
求診日期: 2016-01-12
費用($): $0
費用附註:
手術費
疾病/求診原因:
牙周病
推薦
評論日期 : 2016-01-16

我喺第一次光顧陳醫生的診所,見到診所外觀頗現代化,就去試下看看我的牙周病有無方法醫好。我好怕看牙醫,但喺陳醫生一開始就親切地瞭解我的情況,花了一段時間向我分析不同治療方法的利弊,讓我覺得我自己也有份參與到整個治療過程中。現在療程也剛開始,進展比預期的好好多,而陳醫生亦卑左我信心,令我無當初咁驚。



會員電郵  
會員電郵  
下次自動登入     忘記密碼